uprising.sk/2023 /Prvé mená v programe festivalu Uprising 2023

Prvé mená v programe festivalu Uprising 2023

Prvé mená v programe festivalu Uprising 2023

Mikuláš priniesol slušnú reggae nádielku v podobe prvých mien Uprising Festivalu 2023.
Ak niekto z vášho okolia poslúchal, určite ho potešíte napríklad lístkom na Uprising, alebo niektorou z našich noviniek (napr kombo lístok+tričko..) na www.shop.uprising.sk.

Prvým potvrdeným menom šestnásteho ročníka festivalu Uprising je jeden z nazásadnejších spevákov jamajskej histórie. Barrington Levy nie je pojmom iba vo svete reggae a dancehallu, ale jeho neopakovateľný hlas sa často objavuje aj v ďalších žánroch od hiphopu po drum´n´bass. Máme veľkú radosť z tejto exkluzívnej slovenskej premiéry.

Na Uprising 2023 prichádza aj najväčší advokát ovocia a zeleniny v hudobnom svete, veľký rastaman z UK, Macka B so svojou dvornou kapelou The Roots Ragga Band.

Priamo z New Yorku majú na Zlaté piesky namierené páni hudobníci, ktorí položili základy žánru Ska-Jazz. New York Ska-Jazz Ensemble je veľká srdcovka a svojou kombináciou reggae, ska, jazzu a rocksteady zaručene rozhýbu vaše tanečné botičky, ktoré ste si na Mikuláša tak pekne vyumývali.

Štvoricu reggae mien dopĺňa britský veterán MC Brother Culture. Ten je jedným z najdlhšie pôsobiacich UK reggae umelcov, ktorý svoje posolstvo šíri už 40 rokov a pri tejto príležitosti vydáva aj špeciálnu výberovku svojich naj hitov, ktorú nám predstaví na Uprisingu spoločne s Little Lion Sound.

Záverečnou lahôdkou tohto týždňa sme potešili najmä fanúšikov Jungle music. Na Zlaté piesky sa vráti jeden z priekopníkov Ragga-Jungle, samotný Congo Natty aka Rebel MC so svojou energickou show a s Falle Nioke na mikrofóne.