uprising.sk/Onyx & Dope D.O.D.

Onyx & Dope D.O.D.

25.08.2018 01:30
Main Stage
Uprising Festival 2018

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Na jedenásty ročník Uprisingu vám prinášame exkluzívne vystúpenie dvoch legendárnych formácií, ktorých meno rezonuje nielen na hip-hopovej scéne: pripravte sa na poriadnu hudobnú nálož v kombinácii Onyx s Dope D.O.D. na jednom pódiu. Stará škola spojí s sily s novou a stretne sa po prvýkrát v Československu práve na našom festivale. Skvelo zohratá partia umelcov sa od jednej kolaborácie dostala až k albumu a následnému spoločnému vystupovaniu. Obe skupiny máme na Uprisingu už dobre overené, no to, čo si pre nás pripravia tento rok môžeme prirovnať iba k názvu ich minuloročného albumu „Shotgunz In Hell“. Určite sa je na čo tešiť, keďže okrem spoločného albumu obom interpretom vyšiel tohto roku aj nový album.

Holandské trio Dope D.O.D. patrí medzi najpopulárnejšie nové hip-hopové skupiny Európy, ktoré skvelo kombinuje klasický rap s elektronikou a nebojí sa to poriadne vyhrotiť. Už svojim debutovým videom „What Happened“ spred siedmych rokov zarezonovali v ušiach celého sveta. V tom istom roku im vyšli „The Evil EP“ a debutový album „Branded“, s ktorým sa vydali ako predskokani na turné slávnych kapiel Limp Bizkit a Korn. Ocenenia a vystúpenia na významných festivaloch na seba nedali dlho čakať a okamžite sa stali jednými z najžiadanejších hip-hopových umelcov. Rok na to už vydávali druhý album, na ktorom spolupracovali so svojimi vzormi ako Redman, Sean Price, The Prodigy, Onyx a Kool Keith. Za sebou majú viac ako desať rokov kariéry, počas ktorých ponúkli svojim fanúšikom každý rok jeden štúdiový album, aktuálne im pred pár dňami vyšiel „D.O.D. Army“.

Slávna newyorská formácia Onyx oslavuje tento rok krásnych 30 rokov na scéne. Hip-hopové ikony však majú dodnes čo ponúknuť a široké spektrum poslucháčov oslovujú svojim originálnym prevedením mixu boombap gangsta rapu a hardcore hip-hopu s metalom či punk rockom. Ich debutový album „Bacdafucup“ dosiahol platinový predaj a ich druhý „All We Got Iz Us“ bol ocenený za najlepší rapový album roka, čo ich okamžite poslalo na dlhé roky na svetových pódiách. Na konte majú spolu osem vydaných albumov plných hitov, z ktorých mnohé z nich patria do výberu toho najlepšieho zo zlatej éry hip-hopu. Medzi ich najznámejšie piesne patria rozhodne „Slam“, „Onyx Is Here“, „Throw Ya Gunz“, „Walk In New York“, „Shut ‚Em Down“, „WakeDaFucUp“ s Dope D.O.D. a množstvo ďalších. Ich nezabudnuteľné a vždy energické vystúpenia sú známe po celom svete, ktorý stihli za celú kariéru viackrát precestovať. V ich repertoári nájdeme kolaborácie s hviezdami ako 2Pac, DMX, Method Man, Big Pun či 50 Cent. Ich piesne počuť vo filmoch How High a 8Mile, ale tiež aj v reklamách a počítačových hrách.