uprising.sk/Jo Mersa Marley

Jo Mersa Marley

Uprising Festival 2019

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Aj tento rok sa môžete tešiť na hviezdne zastúpenie marleyovského rodu! Z mladej generácie talentovaných reggae umelcov prichádza na Uprising vnuk Boba Marleyho, Stephenov syn, Jo Mersa Marley. Jeho krátkemu, no zato kvalitnému pôsobeniu na scéne udáva smer ako aj reggae, tak aj hip hop, dancehall a EDM.

Podobne ako jeho početní rodinní príslušníci vyrastal neustále obklopený hudbou, a prvýkrát sa na pódiu predstavil už ako 4-ročný, po boku svojho otca a strýka Stephena s jeho kapelou The Melody Makers. Už od svojich 11-tich rokoch pracoval v štúdiu so svojimi bratrancami na beatoch a piesňach. To vyvrcholilo v roku 2014 vydaním prvého EP “Comfortable” pod rodinným labelom Ghetto Youths International. Na všetky piesne (okrem “Bogus”) si riddimy vytvoril sám s pomocou klávesáka svojho otca.

Jo Mersova produkcia je z rodiny štýlovo najviac príbuzná Damianovej, ktorých ešte čerstvá kolaborácia “Point Of View” rezonuje v reggae sfére. Rovnako sú na tom aj piesne “Burn It Down” v kombinácii s bratom Yohanom, “Generation” s Jesse Royalom, “Sunshine”, “Rock and Swing” a mnohé ďalšie. Aktuálne Jo Mersa pripravuje svoj debutový album, z ktorého vám určite predstaví nejednu novinku.

He made a big step for Jamaican music and it is time for me to add my works to it, to build on it. I am just getting started; I am just getting Comfortable. – Jo Mersa o Bobovi Marleym.