uprising.sk/Uprising Festival /Interez scéna prinesie na festival Silné reči, cestovateľské kiná a témy, ktoré hýbu spoločnosťou

Interez scéna prinesie na festival Silné reči, cestovateľské kiná a témy, ktoré hýbu spoločnosťou

Interez scéna prinesie na festival Silné reči, cestovateľské kiná a témy, ktoré hýbu spoločnosťou

Na Uprisingu, najpozitívnejšom festivale Slovenska, nebude tento rok chýbať ani Interez. Na Interez scéne si pre vás spolu s partnerom EXCIMER tento rok pripravili zaujímavý program z prostredia ich portálu. Cestovanie, ekológia, stand-up comedy, filmové zážitky, ale aj aktuálne a dôležité spoločenské témy. Na čo sa môžete tešiť?

Interez scéna so svojím okolím budú na 11. ročníku Uprising festivalu vytvárať akúsi bezhlukovú zónu. Marleyho ani Medial Banana tu teda nehľadajte. Namiesto toho chill, posedenie pri pivku či vínku s priateľmi na mieste, kde sa nemusíte prekrikovať. A popri tom plno zaujímavých ľudí, projektov, poriadna dávka zábavy a dokonca aj trošku kultúry. Na Interez scéne si príde na svoje takmer každý. Možno teda aj Julian Marley či chalani z Medial Banana.

Na začiatok spomenieme, že počas festivalu sa môžete sa tešiť na súťaž s EXCIMER o laserový zákrok očí, ale aj poukazy na zľavu zo zákroku a na vyšetrenia zdarma.

PIATOK

Areál festivalu Uprising sa otvára v piatok 24. augusta o 12. hodine. Na Interez scéne vás privítame už o 14:30. Piatkový program otvorí panelová diskusia našich kolegov zo Startitup-u, s odborníkmi z rôznych oblastí na tému „Aký dopad má na nás marihuana?“. Ďalej sa bude program niesť v cestovateľskom duchu. O svojich zážitkoch z cestovania po Iráne, Maroku či Faerských ostrovoch vám porozprávajú Patrik Paulínyi a Andrea Zahurancová.

Tešiť sa môžete aj na známy koncept Cestovateľského kina, s ktorým sa môžete vydať na takmer 9300 km dlhé dobrodružstvo Transibírskou magistrálou spolu s Veronikou Šaradínovou. Piatkový cestovateľský blok ukončia MatoVeve have gone mad, Slováci, ktorí predali všetky hmotné veci a rozhodli sa precestovať svet.

Večerný program Interez scény prvého festivalového dňa sa bude ďalej niesť v zábavnom a kultúrnom duchu. Pripraviť sa môžete na súboj komikov Silných rečí v podaní Jana Gorduliča, Jakuba Lužinu, Simony, Joe Trendyho, Docenta, Simony a DJ Škrupa. Večerný program bude ďalej uzatvárať Slam Poetry a ak už budete mať v piatok večer muziky dosť, oddýchnuť si môžete pri krátkych študentských filmoch putovnej prehliadky s názvom Ozveny Áčka 2017.

SOBOTA

V sobotu sa vyspávať nevyplatí. Program Interez scény totiž o 11:30 otvorí diskusia na jednu z najaktuálnejších spoločenských tém Slovenska i Európy, „Je migrácia pre Slovensko skutočnou hrozbou?“ Program bude pokračovať cestovateľským blokom, v ktorom vám Peter Hliničan predstaví Severnú Kóreu a Tomáš Vilček prezradí niečo o svojej ceste okolo sveta s jediným batohom na chrbte.

Nasledovať bude EKOBLOK, v ktorom sa dozviete, ako sa dá žiť ekologicky aj vo veľkých mestách, ako žiť bez odpadu či ako sa ekologicky a udržateľne obliekať.

Podvečer sa opäť vydáme na cesty. Konkrétne s Katkou Líškovou na Kubu a s Matúšom Lašanom na najdlhšiu turistickú trasu Slovenska, Cestu hrdinov SNP. Na sobotnom večernom programe Interez scény sa opäť pobavíte. V zoskupení Silných rečí totiž vystúpia Stano Staško, Nasi, Martin Hatala a Marián Psár.

Po nich sa latku stand-upu pokúsi prekonať Jiří Charvát a večerný program uzatvorí dokumentárna séria Biele Vrany a hrdinovia medzi nami.