uprising.sk/Uprising Festival /2020 /Čo je nové s Uprisingom 2020?

Čo je nové s Uprisingom 2020?

Čo je nové s Uprisingom 2020?

Každý deň nám od vás prichádza množstvo správ, v ktorých sa pýtate na to, ako súčasná situácia ovplyvní tohtoročný Uprising. Vážime si váš záujem a preto by sme vám radi na tomto mieste zhrnuli odpovede na vaše najčastejšie otázky.

Bude sa tento rok konať Uprising?

Náš festivalový team denne pracuje na tom, aby sme mohli Uprising v prípade uvoľnenia reštrikcií plnohodnotne a bezpečne spustiť. Pravidelne konzultujeme so všetkými zástupcami kapiel, kolegami z oblasti kultúry a odborníkmi z oblasti virológie aktuálnu situáciu. Do dnešného dňa nebolo vyhlásené nariadenie od kompetentných orgánov, že by sa festivaly koncom leta na Slovensku nemohli konať a rovnako nám žiaden z interpretov nezrušil vystúpenie.

Momentálne nevieme zaujať finálne stanovisko k tohtoročnému uskutočneniu festivalu, keďže situácia sa mení zo dňa na deň. Určite je našim najväčším prianím, aby sa v lete Uprising konal, ale nie je to len v našich rukách.

Čo ak sa bude musieť festival presunúť na iný termín?

Rovnako sme ale kvôli prebiehajúcej pandémii nútení pracovať aj s verziou, že Uprising budeme musieť presunúť o rok neskôr na dátum 27. – 28. august 2021. Otvorene komunikujeme so všetkými kapelami aj o možnosti ich prebookovania. Uskutočnili sme množstvo krokov, aby sme v prípade presunu festivalu mohli pokračovať v tom, čo sme začali, využili čas, a priniesli vám 13. ročník ešte veľkolepejší.

Táto nepríjemná situácia sa dotýka nás všetkých. Nikto sme si ju neželali a nikto z nás za ňu nemôže. Teraz viac, ako kedykoľvek predtým je dôležité, aby sme držali spolu a prešli sme v zdraví týmto, pre nás všetkých, náročným obdobím. Ohrozené nie sú len festivaly, ale aj celé kultúrne dianie a jeho budúcnosť. Ako už bolo spomenuté, momentálne táto situácia najviac zasahuje ľudí, ktorých priamo na festivalovej scéne nevidíme ako technici, zvukári, osvetľovači, ľudia od backline-u, stage manažéri, produkční, grafickí dizajnéri a v neposlednom rade umelci, ktorým sa zrušili pracovné príležitosti. My robíme všetko preto, aby sme to ustáli a zachovali si aj v tejto neistej dobe náš team a festival ako taký.

Vystúpia na Uprisingu všetci oznámení interpreti?

Ako už bolo spomenuté vyššie, do tejto chvíle nám nikto u doteraz potvrdených mien nezrušil účasť. Tak ako my, aj všetci potvrdení vystupujúci si veľmi želajú, aby sme sa na konci leta mohli stretnúť a spoločne si užiť festival Uprising po trinástykrát.

Máme zabookovaných množstvo neohlásených mien, ktoré sme vám plánovali postupne predstavovať. Napriek tomu, že sme neprestali pracovať s variantou, že sa festival v pôvodnom termíne uskutoční, nepovažujeme ale za vhodné sa v tejto chvíli sústrediť na predpredaj a informovať o tohtoročných novinkách, ktoré sme pre vás pripravili.

V prípade zmeny dátumu konania festivalu budeme robiť všetko, čo je v našich silách, aby sme potvrdené mená priniesli aj v novom termíne.

Čo s už kúpenými lístkami?

Presun festivalu by mohol mať pre nás vážne nepriaznivé ekonomické následky. Prípravy festivalu akým je Uprising si vyžadujú veľké finančné investície hlavne vo forme vyplácania záloh interpretom pri podpísaní zmlúv, ako aj celej réžie okolo festivalu. Čo väčšina ľudí nevidí je aj provízia ticketingovej spoločnosti, odvedenie 20% DPH a bankové poplatky za každú predanú vstupenku.

Preto by sme chceli poprosiť aj vás, aby ste si svoje zakúpené vstupenky v prípade presunu festivalu ponechali na rok 2021. My spravíme všetko preto, aby sme vás odmenili tým, čo na Uprisingu milujete najviac, a teda jedinečnou atmosférou a tým najlepším zo sveta reggae, urban a world music.

V prípade, že sa rozhodnete napriek všetkému vstupenky po oznámení nového termínu vrátiť, budeme vás včas a podrobne informovať o tom ako postupovať.