uprising.sk/2021 /Uprising Festival 2021 Update

Uprising Festival 2021 Update

Uprising Festival 2021 Update

Hlásime sa vám z Uprising centrály!

Ako iste viete, oblasť kultúry v dôsledku pandémie veľmi utrpela a má na krku obrovské straty. Doba je neistá a pre nás nikdy nebola ťažšia. My ale napriek tomu nevešiame hlavy, snažíme sa pracovať aj v nepriaznivých podmienkach a zostávame naďalej motivovaní.

Viacerí nás kontaktujete s otázkami, ako to bude v roku 2021, čo s lístkami, aký bude line-up a podobne. Vaše dotazy neignorujeme, sú pre nás veľmi dôležité a robíme všetko preto, aby sme vám čo najskôr poskytli všetky informácie a odpovede na vaše otázky. Opatrenia a obmedzenia sa však neustále menia a aj pre nás je veľmi náročné sa v nich zorientovať. Nechceli sme spraviť unáhlené rozhodnutia a tak sme museli chvíľku počkať, aby sme vedeli lepšie odhadnúť ďalšie smerovanie.

Začneme teda dobrými správami. Koniec leta na Zlatých pieskoch bude opäť patriť festivalu Uprising.
Aktuálne nariadenia povoľujú organizáciu v exteriéri do 1 000 návštevníkov. Pandemická situácia sa na Slovensku každým dňom zlepšuje a my veríme, že naša krajina bude nasledovať okolité štáty a tento počet sa postupne navýši. Momentálne však môžeme rátať iba s týmto počtom. Zabookovaný program, ktorý sme vám pôvodne chceli priniesť bol stavaný na 15 000+ návštevníkov. Obmedzenie návštevnosti najviac ovplyvňuje práve rozpočet festivalu a pred nami je najťažšia otázka, ako vám priniesť kvalitný program, na aký ste u nás zvyknutí, a zároveň byť schopní ho finančne utiahnuť.

So zahraničnými interpretmi pravideľne komunikujeme. Všetci sú veľmi ústretoví, nakoľko sme spoločne na jednej ľodi a ocitli sme sa, nie našou vinou, v rovnakej situácii. Viac ako kedykoľvek predtým si musíme navzájom pomáhať. Najnáročnejšia je logistika dopravy interpretov mimo Európy, keďže stále platia protipandemické opatrenia a viacerí už zrušili svoje európske tour. Týchto interpretov budeme musieť presúvať na ročník 2022. Podarilo sa nám však zachovať aspoň časť hlavného programu, z čoho máme obrovskú radosť. Viac informácií v tomto smere sa dozviete čoskoro, ale už teraz vieme povedať, že sa je na čo tešiť. O programe a iných všeobecných informáciach vás budeme postupne informovať. Každej téme chceme venovať dostatok pozornosti.

Robíme naozaj všetko, čo je v našich silách, aby sme vám aj napriek obmedzenej kapacite a možným opatreniam týkajúcich sa pandémie, priniesli festival v čo najväčšom rozsahu a aby ste koncom augusta zažili ďalší skvelý ročník festivalu Uprising.

Chceme aby Uprising festival zostal nažive, aby sme koncom leta mohli naďalej oslavovať kultúru a hudbu spoločne. Pomôcť nám môžete hlavne vy. Bez vás to skutočne nejde a preto by sme chceli srdečne POĎAKOVAŤ každému z vás, kto si lístok z roku 2020 necháte až do budúceho ročníka 2022, ktorý musí byť už v plnej paráde.

Ešte raz, ĎAKUJEME za vašu dôveru, podporu a priazeň.

ONE LOVE ♥️