uprising.sk/Inner Circle

Inner Circle

25.08.2018 21:15 - 22:30
Main Stage
Uprising Festival 2018

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Jedenásty ročník Uprisingu začíname vskutku legendárne. Naše pozvanie prijali Bad Boys of Reggae, svetoznáma jamajská kapela Inner Circle, ktorá Slovensku po prvýkrát predstaví svoju nesmrteľnú tvorbu. K oslavám 50-teho výročia pripravujú nový album, dokument a knihu „A Long Road To Success“, ktorý na ich Rockas turné skvelo doplní ich nesmrteľné evergreeny. Kto by nepoznal skladby „Bad Boys“, „Sweat (A La La La La Long)“, „Games People Play“ či „Rock With You“,  z ktorých iba prvé dve spomenuté majú na YouTube 1,5 miliardy videní.

Za hitmi, ktoré topovali mnohé svetové rebríčky a hýbu svetom dodnes sa však skrýva oveľa viac. Víťazi Grammy za najlepší album roka (1993 – Bad Boys) sa už počas svojich začiatkov stali jednou z najrešpektovanejších kapiel sveta, ktoré sprevádzal samý úspech. O spopularizovanie sa zaslúžil hlavne legendárny Jacob Miller, bývalý frontman kapely, ktorý sa však už ich najväčšieho uznania nedožil. Práve jemu chce kapela venovať (nielen) tohtoročné turné a nový album. Jeho tragickou nehodou v roku 1980 sa kapela pár rokov na to preniesla, vrátila sa do štúdia a stala sa jednou z prvých jamajských skupín, ktorá sa dostala na americké turné.

Obľúbenosti sa tešia vďaka svojim chytľavým melódiám, nesúcim sa v duchu popovo orientovaného reggae aj hip hopu, no nechýba im ani nič z pravého roots reggae. Svojimi produkciami sa vedia priblížiť k staršiemu publiku aj mladým ľuďom. Za posledné roky spolupracovali s umelcami ako sú Kabaka Pyramid, Chronixx, J Boog, Jo Mersa Marley či Pitbull, Flo Rida, Rick Ross, Chance The Rapper, Dj Khaled a mnoho ďalších. Ich live show je energickou a excelentnou cestou  vedúcou zo 60. a 70. rokov až k súčasným skladbám ako „Young, Wild & Free“ či mega-hit „Tenement Yard“ (1979), ktorý pred troma rokmi s Chronixx-om oživili. Inner Circle je jednoznačne skvelo zohratá kapela, ktorú sa oplatí vidieť naživo a zdieľať s ňou nielen jej hudbu, ale aj pozitívny vajb a správne názory, o čom svedčí takmer 30 skvelých albumov a stovky piesní. Tie s nimi už pol storočia spieva celý svet, a v lete sa k nim pridáme aj my.

„Inner Circle vyjadruje rodinu, a to je to, čo sme. Všetci sme oddaní kapele a sebe navzájom, a to je to, čo nás robí silnými. Veríme v duchovnú silu rodiny a priateľov. Náš úspech by nebol ničím, keby nebolo srdečných a úprimných ľudí, s ktorými ho môžeme zdieľať . Byť úspešnými pre nás znamená snažiť sa byť každý deň šťastný a udržať si zdravý rozum.“
Roger Lewis, zakladateľ, gitarista