uprising.sk/Urban Robot feat. MessenJah, Old Hunta & Colectiv

Urban Robot feat. MessenJah, Old Hunta & Colectiv

25.08.2018 19:00 - 20:30
Uprising Festival 2018

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Spevák a MC Mic-key Dreadalist a producent Raazyph tvoria dobre zohraté duo Urban Robot. Tvoria sociálnu satiru, spájajúc reggae a hip hop s ďalšími, prevažne elektronickými žánrami, ktorú pomenovali svojsky, „urban reggae“. Ich mottom je „myslíme srdcom, bojujeme hlavou“. Svojou hudbou poukazujú na problémy dnešnej spoločnosti, pričom sa v textoch snažia nájsť riešenia a vniesť kúsok svetla do každodenného života. Ich spoločná cesta sa prvotne začala vydaním piesne „Co Bude Dál“, no pre veľký úspech sa rozhodli pokračovať celým albumom. Eponymný debutový album vyhral v roku 2015 českého Anděla v kategórii reggae. Na konte majú čerstvý druhý album s názvom Urban Robot 2, kde spolupracovali s interpretmi ako Medial Banana, MessenJah, Colectiv či Old Hunta.

MessenJah, jedna z najvýraznejších postáv českého reggae. Kto by nepoznal jeho hymnu „Ganja Je Lék“ a mnoho jeho ďalších hitov, ktoré nesú často spiritualitu a politické texty. Začínal ako predskokan speváka U-Cee, no netrvalo dlho a začal sa objavovať na mnohých udalostiach po celom Česku a nahrávať pre známi český label Coco Jammin patriaci Cocomanovi. S piesňami ako „Pašíci“, „Není Mi Jedno“ ,“Stopaři“ či „Miluju Život“ na kompiláciách Sklizeň zožal veľký úspech, takisto aj svojim debutovým albumom „Bojuj Dál“ (2014). Okrem sólo kariéry je aj členom formácie Nevereš, kde spolu s Cocomanom a Dr. Kary-m nahrali album plný bangerov a chytľavej tanečnej hudby.

Opavského MC Old Hunta, známeho svojou dôvtipnou hip-hopovou lyrikou kombinovanou s reggae poznáme aj z obrovskej česko-slovenskej kolaborácie na tracku Reprezent 2 od Medial Banana či spoluprác s Coco Jammin. Práve na ich kompiláciách Sklizeň vydal svoje tri najväčšie hity „Smát“, „Sliby Chyby“ a „Že To Nejde“, ktoré sú po boku spoluprác s Urban Robot zaručenými ťahúňmi jeho live vystúpení. O tom svedčia aj stovky akcií či už doma, na Slovensku, v Poľsku a Rakúsku. Je členom soundu Bad Boyz Sound, ktorý funguje od roku 2008. Predstavil sa na festivaloch Hip Hop Kemp, Cultural Reggae Vibez, Beats For Love a nevynechal ani Uprising.

Colectiv je pozitívny juhočeský reggae spevák zo Sokolova, ktorý po dlhom cestovaní po svete objavil svoju Jamajku doma, v Českých Budejoviciach, ako aj spieva v jednom zo svojich hitov „Budejce Jamajka Je“. Na tohtoročnú sezónu má pripravených viacero prekvapení, show doplnil o doteraz nenahrané piesne a dočkáme sa ja jeho debutového albumu.

Colectiv spieva od malička, no prvý krát vystúpil v roku 2010, odkedy odohral nespočetné množstvo koncertov na českých aj slovenských pódiách. V svojich piesňach rieši sociálne aj politické témy, každodenné problémy, lásku a rodinu. K tvorbe ho inšpirovalo presvedčenie, že aj v češtine sa dá tvoriť kvalitné reggae. Vtedy vznikali piesne ako „My Chceme Mír“, „Pazzi Pazzi“ či „Krásna Zem Česká“. Jedným z míľnikov v jeho kariére je aj úzka spolupráca s labelom Coco Jammin, pod ktorým vydal aj svoje prvé EP a svojimi piesňami prispel aj do kompilácie Sklizeň. Kolaborácia mu nechýba ani so Smola a Hrušky či s Boy Wonderom, na skladbe „Zelený Čaj“. Zaspieval si po boku hviezd ako Alborosie, Ky-Mani Marley, Macka B na festivaloch ako Galota, Muffin, Hip Hop Kemp, Cultural Reggae Vibez a viackrát, tak ako aj tohto roku, sme ho privítali aj na Uprisingu.