uprising.sk/Ms. Lauryn Hill

Ms. Lauryn Hill

23.08.2019 23:30 - 01:00
Main Stage
Uprising Festival 2019

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Na festival Uprising príde zaspievať ikona svetovej pop music Ms. Lauryn Hill. Ako sólová speváčka vystúpi na Slovensku so svojou kapelou prvý raz. Americká speváčka Lauryn Hill sa vráti do Bratislavy po štrnástich rokoch. V roku 2005 tu spievala s Fugees. Kapela po ich vtedajšej spoločnej koncertnej šnúre ohlásila koniec kariéry. V tej dobe po druhý raz a definitívne.

Lauryn Hill sa narodila 25. mája 1975 v New Jersey. Odmalička vyhlasovala, že jej miesto bude v hudobnom priemysle. A ten si pred mladú Američanku rovno kľakol. Ms. Lauryn Hill čakal úspech, aký väčšina ľudí nezažije za celý život.

Oficiálnu kariéru začala s vydaním prvého albumu skupiny Fugees v roku 1994. Najlepšie časy zaznamenali s ich druhým albumom The Score (1996), vďaka ktorému si skóre zvýšila aj Lauryn Hill. O jej všestrannom talente svedčilo prijatie na šesť univerzít, aj spolupráca s prvou dámou soulu Arethou Franklin, ktorej otextovala titulnú pieseň k jej dlho očakávanému albumu (A Rose Is Still a Rose, 1998). Pozoruhodné je, že v tom istom roku je Lauryn Hill matkou ročného dieťaťa a zároveň speváčkou na sólovej dráhe, ktorá vydáva legendárny album The Miseducation of Lauryn Hill.

Speváčka, raperka, hudobníčka, pesničkárka a herečka Lauryn Hill je matkou šiestich detí. V rokoch 1996 -2009 žila s Rohanom Marleym, synom Boba Marleyho. Majú spolu päť detí. V júli 2011 porodila svoje šieste dieťa. Popri materských povinnostiach sa v posledných rokoch venuje vystupovaniu na hudobných festivaloch a príležitostným filmovým roliam.

Ako sólová speváčka vystúpi Ms. Lauryn Hill s kapelou na Slovensku prvýkrát. Koncom leta, konkrétne 23. a 24. augusta sa okrem nej na pódiá 12. ročníka festivalu Uprising postavia ďalšie hviezdy svetového formátu. Medzi potvrdenými umelcami sú reggae a dancehall hviezdy Dub Inc, Jo Mersa Marley, Elephant Man, anglické drum´n´bass duo Chase & Status a MC Rage, jamajská legenda Horace Andy, americká hudobná senzácia Naturally 7, hip-hopové ikony Smif N Wessun s kapelou a mnohí ďalší domáci aj zahraniční interpreti.