uprising.sk/Akustika

Akustika

24.08.2018 20:30
Uprising Festival 2018

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Už tradične bude vždy pozitívna a veselá prešovská kapela Akustika aj tento rok súčasťou nášho line-upu. 9-členná zostava nám príde predstaviť svoj nový album „Zastavme Svet“, s ktorým sa začiatkom leta vydala na veľké turné.

Od svojho založenia v roku 2012 prešla kapela veľkou transformáciou, čo sa týka hudby aj zloženia. Pred dvoma rokmi nahradili speváka svojim gitaristom Palim Kovaľom, a zmenili svoj názov z N3O Akustika na Akustika. Po kombinovaní world music s folkom a ľudovou hudbou prišiel v ich repertoári na rad aj drum and bass, temné cigánske rytmy, a oveľa viac reggae ako sme boli zvyknutí.

Mladí a talentovaní hudobníci svojimi pesničkami bavia poslucháčov každého veku. Vidieť ich v kluboch, na festivaloch, ale nemajú problém rozložiť mohutný kontrabas, gitary, husle, cajón, lesný roh či perkusie rovno na ulici a tešiť tak netradičným koncertom okoloidúcich fanúšikov alebo pozvať si ich priamo do svojej skúšobne. Urobili to už tak nielen takmer v každom meste na Slovensku, ale aj vo Francúzsku či Taliansku.