uprising.sk/High Contrast Live

High Contrast Live

26.08.2018 01:30
Main Stage
Uprising Festival 2018

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Hviezdne zastúpenie elektronickej scény obsadzuje tento rok na Uprisingu svetoznámy DJ a producent z Walesu, High Contrast. Na Slovensko prichádza po prvýkrát so svojou ospevovanou live show, v ktorej sa môžete spoľahnúť na jeho tradičné spájanie hudobných extrémov, ktoré tak ako nikto iný predvádza Lincoln Barrett v štúdiu a na pódiách už od 90. rokov.

Magazín Knowledge jeho druhý album „High Society“ označil za jeden z najlepších dnb albumov za posledných desať rokov. Pred svojou hviezdnou kariérou však nemal vôbec v pláne venovať sa hudbe, zaujímal sa a študoval filmovú tvorbu, avšak jednotvárnosť a obrovské nadanie ho naviedli na tú „správnu“ cestu:

„High Contrast je niečo ako filozofia. Keď som začínal produkovať hudbu, dnb bol veľmi temný a technický, veľmi som ho chcel zmeniť v niečo jemnejšie, samplovať disco a skúšať nové veci. Ľudia sa smiali, no nakoniec začali robiť to isté. Teraz je čas nájsť ďalšiu cestu k zmene.“

High Contrast už dlhé roky hráva na veľkých festivaloch a je vyhľadávaným interpretom nielen dnb poslucháčov. Spolupracoval so širokým spektrom interpretov od undergroundových umelcov až po pop spevákov ako Adele, Kanye West či DJ Fresh. Ešte pred ukončením štúdia sa upísal pod Hospital Records, vydal debutový album „True Colors“ a vystúpenia po celom svete sa začali sypať. V roku 2012 dokonca zabezpečoval hudbu uvádzacej ceremónie Olympijských hier. Jeho šesť albumov a kvantum remixov sú preslávené po celom svete, preto odporúčame tohto nadaného hudobníka pri jeho hudobnom úniku z reality nasledovať. High Contrast nemá rád limity, keď ho kopne múza, nerobí mu problém experimentálna hudba ani pop. Nikdy dopredu nevie, čo vytvorí, jedinou zárukou však je, že to bude určite kvalita a neslýchanosť. O tom sa presvedčíme aj osobne už toto leto.