uprising.sk/Ras Muhamad & Tóke

Ras Muhamad & Tóke

24.08.2018 17:30
Main Stage
Uprising Festival 2018

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Tento rok do našich končín znova zavíta najvýznamnejší reggae spevák Ázie, inovátor reggae hudby v Indonézii, Ras Muhamad.  Aby toho nebolo málo, jeho posilou bude sľubný talent Tóke, Nemec s indonézskymi koreňmi. Prvý krát sme ich spolu mohli registrovať minulý rok, kedy vydali silnú pieseň „Open The World“, ktorá sa v reggae svete hneď ujala, a že im to spolu ide dokážu v lete aj u nás v sprievode etablovanej maďarskej kapely Budapest Riddim Band.

S jednou vydanou knihou a šiestimi albumami sa za vyše 15 rokov pôsobenia stal autorom prvého reggae-dancehallového albumu („Reggae Ambassador“), ktorý sa dostal na trh východnej Ázie. Jeho hviezdne spolupráce hovoria za všetko, na kvalitných piesňach sa spolu s ním predstavili Kabaka Pyramid, Sara Lugo, Naptali alebo Uwe Kaa. Vo svojej tvorbe spája reggae, dancehall aj hip-hop.

Svojim posledným  albumom, „Salam“ sa pred pár rokmi dostal do povedomia celého sveta. Pozitívny spevák srší energiou a rozdáva úsmevy na pódiách po celom svete. Ras Muhamad verí, že pomocou reggae hudby a jej odkazu dokáže spojiť rôznorodé kultúry sveta, šíriť medzi nimi lásku a porozumenie. K osvetovej činnosti si pripisuje aj vlastnú rádio show na domovskom rádiu Mustang FM a je autorom knihy „Negeri Pelangi“ (Dúhová krajina), kde opisuje svoju cestu do Etiópie.

Skúsená maďarská kapela Budapest Riddim Band sa už 9 rokov objavuje po boku slávnych reggae aj dacehallových umelcov. Najznámejšia sprievodná kapela južnej Európy sa dokáže zžiť s akýmkoľvek interpretom, preto už má na svojom konte spoluprác dlhý zoznam domácich aj zahraničných muzikantov.

Nemecko-indonézsky spevák Tóke je jedným z najsľubnejších nováčikov európskej reggae scény. Od vydania debutového EP „Troddin‘ With A Vision“ v 2014, ktorým reprezentoval skvelý prierez reggae a folku, 26-ročný umelec žne úspechy v Európe, Indonézii aj na Jamajke, či už svojim debutovým albumom „Wake Up Inna Kington“ či energickými vystúpeniami. Jeho najznámejšie počiny „Respect“ a „Frizzle“, pričom oba videoklipy boli natáčané na Jamajke, dopĺňa skvelá kombinácia s rodákom Ras Muhamadom, „Open The World“. Tento silný odkaz sa nechal počuť v rádiách po celom svete. Tóke je univerzálnym spevákom, čo dokazuje jeho hladký prechod medzi žánrami ako reggae, hip hop, afrobeat a folk. Tohto mladého nádejného speváka privítame počas jeho tohtoročnej svetovej tour na Uprisingu spoločne práve s Ras Muhamadom, s ktorým tvoria skvelo zohratú dvojku.