uprising.sk/Uprising Festival /2020 /Predstavujeme novinky v programe Uprising 2020: Koffee, Dub Fx či Hang Massive…

Predstavujeme novinky v programe Uprising 2020: Koffee, Dub Fx či Hang Massive…

Predstavujeme novinky v programe Uprising 2020: Koffee, Dub Fx či Hang Massive…

Trinásty ročník festivalu Uprising pozná opäť viac mien zo svojho medzinárodného programu. K prvým ohláseným umelcom sa behom uplynulých dní pridalo niekoľko atraktívnych posíl. Návštevníci Uprisingu sa posledný augustový víkend môžu tešiť na obdivuhodného beatboxera a loopera Dub Fx-a,  svetovo najznámejších hráčov na tzv. hang drum Hang Massive, troch nekompromisných MCs: Dynamite MC, Killa P a Jman, a aj jamajského roots reggae veterána Prince Alla so Suns of Dub. Najväčšiu poznornosť na seba však strhla jeho krajanka Koffee, ktorá sa iba pred pár dňami stala najmladšou a vôbec prvou ženskou držiteľkou Grammy za Najlepší Reggae album.

Čerstvá dvadsiatnička Koffee má namierené vysoko, a už v mladom veku sa natrvalo a výrazne zapisuje do dejín reggae a postupne svojou hudbou dobýja okrem rodnej Jamajky aj celý svet. Vypočujte si jej ocenený album „Rapture“ a nepremeškajte jej exkluzívnu stredoeurópsku premiéru 28. augusta na festivale Uprising 2020. Z Jamajčanov sa medzi novými menami objavil reggae veterán Prince Alla, ktorý už v 60-tych rokoch spolupracoval s Joe Gibbsom, mentorom samotného Boba Marleyho.

Jeho vystúpenie je jeden veľký hudobný zážitok! Na Uprising sa po šiestich rokoch vráti Dub Fx, svetový street performer a majster beatboxu, ktorý to z pouličného buskera dotiahol na tie najväčšie pódiá bez pomoci komerčných rádií a nahrávacích spoločností. Do Bratislavy príde predstaviť aj svoj ešte horúci nový album „Roots“.

Tento rok sa na festivale predvedie aj duo Hang Massive, svetovo najznámejší hráči na Hang drum a Hand pan, ktorí na svojich videách nazbierali už vyše 100 miliónov videní. Pripravte sa na nadpozemský hudobno-vizuálny zážitok a objavte čaro tohto mystického hudobného nástroja.

Súpisku trinásteho ročníka doplnia aj traja ostrieľaní MCs, ktorí sa pridajú k už zverejneným DJ-om. Legendárneho Dynamite MC uvidíte po boku drum and bass a jungle legendy Roni Size. A spoločne s DJ Vadim-om sa na pódiu ukážu Killa P a Jman so svojou nekompromisnou lyrickou smršťou. Novinky uzatvára poľský producent Dreadsquad, ktorý zahrá spoločne so Španielom Lasai-om.

Uprising Festival 2020 sa uskutoční 28. a 29. augusta v Bratislave. Fanúšikov sme tento rok potešili s novými zberateľskými vstupenkami na festival, ktoré menia dizajn pri každom zdražovaní. Aktuálne je v predaji séria One Love za 45€ alebo aj špeciálne VIP lístky s množstvom výhod a možnosťou stretnúť vybraných umelcov aj osobne. Zoženiete ich výhradne iba cez túto stránku.

PRO TIP: Zberateľské lístky na Uprising 2020 zoženiete aj na práve začínajúcej spoločnej šnúre kapiel Polemic & Medial Banana po slovenských kluboch. Viac info tu.