uprising.sk/Ras Demo & YT

Ras Demo & YT

25.08.2018 01:00 - 02:30
Dub Club
Uprising Festival 2018

Networks


Add to Favorite

My Favorites

Pripravte sa na poriadnu ragga nálož v kombinácii dvoch univerzálnych raggamuffin spevákov Ras Demo aka Demolition Man a YT. Náš festival už zažil úspešné vystúpenia oboch interpretov, tentokrát si však pripravili špeciálne spoločné vystúpenie, v ktorom nikomu nedajú vydýchnuť. Sčasti freestyle a sčasti autorské piesne striedavo predstavia raketovou rýchlosťou na akú sme u nich zvyknutí. Zbystrite pozornosť a nenechajte si ujsť toto unikátne spojenie dvoch vynikajúcich a skúsených interpretov.

Ras Demo alebo aj Demolition Man je podľa svojho akronymu pripravený lyricky zničiť všeko zlo. Zlu svojimi vystúpeniami poriadne privaril už vo všetkých kútoch sveta. Usilovný skladateľ, textár a v neposlednej rade spevák hudobne pôsobí už od 80. rokov, kedy mu učarovalo reggae a jungle. Rodák z Británie vtedy na istý čas pôsobil na Jamajke, kde načerpal množstvo inšpirácie nielen pre svoje texty. Hneď nato nahral svoj prvý medzinárodný jungle hit „Fire“, ktorý ho urobil hviezdou svojho žánru. Za dlhé roky pôsobenia sa zaradil medzi rastafariánskych umelcov, ktorý po sebe necháva len pozítívny dojem. A pretože hip hop či elektronika pre neho nie sú cudzie pojmy, Demolition Man prináša vždy pestrú a energickú show.

Meno YT rezonuje nielen na britskej a európskej scéne už dlhé roky. Jedného z najlepších reggae interpretov, vlastným menom Mark Hulla, dobre poznáme už len vďaka jeho dancehallovej hymne „England Story“. Za vypočutie však stojí mnoho jeho hitov ako „Mr. Politician“, „Hustler“, „Real Life“, „Born Inna Babylon“ a množstvo ďalších. Je pravidelným prispievateľom svojich chunes pre známy label Scotch Bonnet patriaci pod soundsystém Mungo’s Hifi. Na pódiu sa prvýkrát predviedol ešte ako mladý chlapec v roku 1988 a o štyri roky neskôr už nahrával svoju prvotinu „Crisp Biscuit Gal“. Jeden z najobľúbenejších britských reggae umelcov má nahraté tri albumy „Straight Outta Britain“, „Born Inna Babylon“ a „Revolution Time“. Spolupracovalo s ním množstvo uznávaných producentov a reggae/dancehall interpretov, z mnohých menujeme Zion Train, Vibronics, Roots Survival, John Joh či King Jammys.